FLINDERS PLACE

Located in the tranquil  township of Flinders, situated on the Mornington Peninsula, Victoria, the proposal seeks to redevelop a site of approximately 1027m2 containing an existing dwelling, into 6 residential seaside village- beach house style townhouses/apartments and 2 retail tenancies.

 

Through its form and scale, this development reflects the charming beach house language reminiscent of its seaside village location.

The buildings’ simplicity and rhythm in the repeated hip roof forms can be seen echoed throughout the neighbouring building styles. Through this, the new buildings appropriately integrate themselves as part of the existing streetscape character.

 

The layout of the development is designed over the site as two main forms; the Northern block and the Southern block.

Each block is articulated into repeating architectural modules to break up the width of the subject site and the actual size of each of the apartment and townhouse units, developing a building scale complementary to its context.

 

The utilisation of materials on the development further consider the surrounding urban context by reflecting the residential and seaside feel of this setting. The buildings palate of materials are harmonious to its coastal environment and include the use of timbers and corrugated sheeting. The use of light oak, charcoal and shale grey are complementary to the colours existing within the adjacent buildings, coupled with an articulation of form results in a visually pleasing and sensitive architectural response to the Flinders Village context.

Project

Flinders Place

 

Size

686 sqm

 

Location

Flinders,

Australia.

 

Status

Town Planning

+61 3 9533 2582

info@cerastribley.com

Designed by Studio Hortenzia.

© CERA STRIBLEY 2017

X

FLINDERS PLACE

+61 3 9533 2582

info@cerastribley.com

© CERA STRIBLEY 2017